Blog Feed

Щрихи от Мароко: Танжер

Посещението на горещия континент не беше в травел-календара ни за 2019 г., но когато ни се отдаде възможност да стъпим за ден на африканския бряг – не я изпуснахме. Този ден беше в началото на месец октомври, когато след добри стечения на обстоятелствата се озовахме на ферибота за Танжер. Кралство Мароко е популярна туристическа дестинация – ориенталската култура, вкусната кухня и топлият климат привличат тълпи от туристи към страната всяка година.

За уикенд до Белград

Когато ненадейно човек спечели нещо, събитието е съпроводено с голяма еуфория, а когато това нещо се окаже уикенд в кулинарната столица на Балканите – Белград, емоцията е още по-голяма. И така в края на септември събрахме багажа готови за нашето уикенд изживяване в северозападната ни съседка.

9 причини да посетим зоопарка в Амстердам

Ако ви предстои пътуване до нидерландската столица и все още се чудите дали да включите зооологическата градина ARTIS Royal Zoo в програмата си, ами… не се чудете - изживяването си заслужава, като емоцията е особено силна за малките пътешественици.

Урок по история на Нидерландия в Zaanse Schans

През един от дните на нашия престой в Нидерландия имахме възможността да посетим Zaanse Schans. Красив комплекс от мелници, работилници, къщи в типичен холандски стил, позволяващ на страничния наблюдател да се потопи в бита на местните, живели през 17-ти и 18-ти век.

Брук ин Ватерланд (Broek in Waterland) – най-чистото място в Нидерландия

Позиционирано в провинцията Норд Холанд (Noord Holland), само на 15 км. североизточно от Амстердам, Брук ин Ватерланд датира от 17-ти - 18-ти век. Много от къщите са построени преди 1850 г. Селцето е било любимо място за отдих на търговци и моряци от Амстердам.

9 причини да се влюбиш в Амстердам

Когато попаднах в Амстердам за първи път, беше случайно, в промеждутъка между два полета. Валеше ужасно и духаше силен и студен вятър - беше наистина разочароващо изживяване. След години посетих града отново - този път целенасочено и го преоткрих за себе си. От тогава съм била няколко пъти в Амстердам и всеки път той намира с какво да ме очарова. Да се потопим заедно в атмосферата му!

Забравеният град – Улпия Ескус

Може ли една статуя на богиня без глава и горни крайници, видяна при едно посещение на Националния археологически институт с музей към БАН да завладее до толкова човек, че при първа възможност да обуе туристическите обувки и да поеме по стъпките ѝ? Може, ако статуята е величествено достигащо три метра мраморно женско тяло, при това не на кого да е, а на богинята на изобилието – Фортуна.

Фуенхирола – един от големите курорти на Коста дел Сол

Да се върнем отново на Брега на Слънцето и да посетим един от най-големите му курорти – Фуенхирола (Fuengirola). Вече ви разказах за Малага и селото Михас, които посетихме при нашето есенно пътуване до Испания. Днес ще разгледаме Фуенхирола (Fuengirola) – един от големите курорти, разположени по тази дълга повече от 300 км. крайбрежна местност,…

Mijas Pueblo, Михас

Михас – едно от прекрасните бели села на Андалусия

В предходния пост ви разказах за Малага – слънчевата столица на Коста дел Сол. Сега да се отправим 30 км. южно от Малага към планината Сиера де Михас, където ще се разходим по калдъръмените улички на Михас.

10 места, които да посетим в слънчева Малага

Началото на октомври е – в България температурите започват да се понижават, а есента рисува с цветна палитра своите шарени пейзажи, но в Южна Испания все още е лято. Със слизането от самолета усещането е за слънце и море, за безкрайни солени дни. А и как иначе, когато се намираме в самото сърце на Коста…